OFFERTE 0180 - 619 000
HBM Dakbedekking

Over HBM Dakbedekking

Effectief vastgoed beheren en DAKMERK gaan hand in hand

Effectief vastgoed beheren en DAKMERK gaan hand in hand

Het onderhoud van een vastgoedportefeuille is geen sinecure. Sterker nog: het behoort tot de kerntaken van de vastgoedbeheerder. Het laatste dat u wilt is dat het een hoofdpijndossier wordt. Om dat te voorkomen werkt u bij voorkeur samen met vakmensen. En daar vallen zeker óók de dakaannemers van DAKMERK onder.

Kwaliteit gegarandeerd

Dakmerk dakaannemers staan tenslotte in de allereerste plaats voor kwaliteit. Kwaliteit die we ook kunnen garanderen, mede dankzij de strenge eisen die DAKMERK stelt aan het voeren van dit keurmerk. Zo verplichten we ons in elk geval om te beschikken over het KOMO-procescertificaat BRL 4702, voor het realiseren en onderhouden van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen.

Technische beoordeling vooraf 

Daarnaast moet ieder project waar we aan wil beginnen, vóór de start worden aangemeld voor een technische beoordeling. Op die manier kunnen we mogelijke problemen op het gebied van bijvoorbeeld het ontwerp, de materiaalkeuze en de systeem- en pakketopbouw op voorhand al tegenkomen en vermijden. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Iets dat zeer prettig is, zeker in de praktijk van een vastgoedbeheerder, waarbij planningen, afspraken en kwaliteitsbeheer erg belangrijk zijn.

Steekproefsgewijs controleren: van daktoegang tot brandblussers

Bovendien zorgen onafhankelijke inspecteurs ervoor dat de uitvoering van de projecten steekproefsgewijs gecontroleerd wordt, op wel veertig aspecten. Dat gebeurt frequent en onaangekondigd, om er zeker van te zijn dat het oordeel waarheidsgetrouw is. Die aspecten bestaan onder meer uit de daktoegang, de aanwezigheid van brandblussers, thermische isolatie, de opslag van materiaal en de waterdichtheid. Dat zijn wellicht niet allemaal zaken die een vastgoedbeheerder op het eerste gezicht aanspreken, maar wel stuk voor stuk onmisbaar binnen een project waarbij kwaliteit gegarandeerd wordt.

Continuïteit dankzij verschillende garanties

Waar u ongetwijfeld bij stilstaat bij de keuze voor een dakaannemer is continuïteit. Daarom hebben we een onafhankelijk waarborgfonds ingesteld. Kan een dakaannemer onverhoopt door insolventie niet meer aan zijn verplichting voldoen, dan neemt dit fonds de garantieverplichting over voor wat betreft de waterdichtheid. Gaat het om platte daken, waarbij gekozen is voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een daktuin, dan kunt u zich met onze MULTI garantie ook verzekeren tegen de kosten van het demonteren en opnieuw aanbrengen van deze zaken bij onverhoopte reparatie. Zo neemt DAKMERK alle zorgen weg – in elk geval wat betreft de platte daken.