OFFERTE 0180 - 619 000
HBM Dakbedekking

Over HBM Dakbedekking

Alle dakbedekking

Alle dakbedekking

Er zijn verschillende soorten van dakbedekking mogelijk. Hieronder ziet u ze beschreven.

Bitumineuze dakbedekking

In Nederland zijn veruit de meeste daken met bitumineuze dakbedekking uitgevoerd. Bitumineuze dakbedekking is duurzaam en gemakkelijk te verwerken. Daardoor is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumen vaak de ideale oplossing.

Bitumineuze daksystemen zijn bijna altijd voorzien van gemodificeerde toplaag. De meest voorkomende materialen zijn APP (Atactisch PolyPropyleen) of SBS (Styreen Butadieen Styreen) gemodificeerd.

Deze dakbedekking past in mechanisch bevestigde systemen, alsmede in losliggend geballaste systemen, zoals grind- en vegetatiedaken. Alle door HBM Dakbedekking toegepaste dakbedekkingen zijn voorzien van een KOMO-attest-met-productcertificaat.

Bekijk onze Referenties voor uiteindelijke resultaten op het dak.

Kunststof dakbedekking

Tegenwoordig wordt de helft van het totaal te realiseren aantal daksystemen in kunststof dakbedekking uitgevoerd. HBM Dakbedekking kan alle typen kunststof dakbedekkingen leveren en installeren en natuurlijk zijn ook al deze toe te passen dakbedekkingen voorzien van een KOMO-attest-met-productcertificaat.

Hieronder een overzicht van enkele kunststoffen welke wij veelvuldig verwerken. Klik op een van de types voor nadere informatie.

PVC

PVC, weekgemaakte polyvinylchloride, is een soepele thermoplastische kunststof waarvan de overlappen met de “hete-lucht-lasmethode” worden gedicht. Een wapening geeft de benodigde sterkte aan de baan, de kunststof is door de specifieke samenstelling UV-bestendig.

EPDM

EPDM, kunstrubber, is erg flexibel en elastisch en daarnaast goed bestand tegen mechanische belastingen. De chemische aard van het product belemmert het produceren van verbindingen in het werk maar bevordert de resistentie tegen oplosmiddelen, chemicaliën en verontreinigingen. EPDM wordt bij voorkeur geprefabriceerd zodat in het werk de arbeid minimaal is en de verbindingen optimaal zijn.

RESITRIX

RESITRIX, is een lasbare dakbaan bestaande uit een bovenlaag in EPDM-rubber met interne wapening van glasvezeldraad en een onderlaag in SBS gemodificeerde bitumen. Zij is de enige EPDM-folie met een interne wapening. Deze zorgt ervoor dat de folie dimensioneel stabiel blijft in alle temperaturen (en dus ook geen krimpverschijnselen meer vertoont). Door de onderlaag van SBS-bitumen en de speciale hechtlaag aan beide zijden van de rubber verkrijgt men een folie met een lasbare naad. Hierdoor combineert RESITRIX de duurzaamheid van EPDM-rubber met een zeer betrouwbaar en goed controleerbaar nadensysteem en is het op zeer veel toepassingen goed bruikbaar. Resitrix heeft al meer dan 30 jaar praktijkervaring en vertoont nog geen veroudering, noch aan het oppervlak noch in de naadverbinding. Er werden bovendien verouderingstests op deze folie uitgevoerd met zeer gunstige resultaten.

TPE / TPO

TPE is de verzamelnaam voor een bijzondere groep van polyolefinen, die de basiseigenschappen van elastomeren (flexibiliteit, elasticiteit) bezitten, zoals EPDM, maar die zich laten verwerken als thermoplasten (PVC). Deze dakbanen hebben een bijzonder goede weerstand tegen worteldoorgroei. Tevens zijn ze bestand tegen zeer veel organische en anorganische stoffen en oplosmiddelen. Uiteraard zijn de TPE dakbanen ook bitumenbestendig en kunnen zonder scheidingslaag toegepast worden op (bestaande) bitumineuze bedekkingen en polystyreen (EPS/XPS).

Shingles dakbedekking

Eigenlijk horen Shingles ook onder de bitumineuze daksystemen. Deze worden toegepast op hellende daken en bestaan uit meerdere individuele overlappende delen. De helling van het dak moet voldoende zijn om problemen te voorkomen. Is een dakhelling te flauw dan kunnen hier geen Shingles op gemonteerd worden. HBM Dakbedekking kan vele soorten Shingles leveren in allerlei kleuren, passend bij iedere bouwstijl.

Stalen dakpannen

Stalen dakpannen zijn toepasbaar in de nieuwbouw, maar ook als vervanging van de bestaande dakpannen. Ze bieden een uiterst hoge weerstand tegen hevige stormen, slagregen, hagel, vorst en vuur.

Het grootste voordeel van stalen dakpannen is het lichte gewicht (minder dan 7 kg/m²) waardoor het op een eenvoudig dakgebinte met een geringe helling geplaatst kan worden. In veel gevallen – denk bijvoorbeeld aan shingle daken – is een directe renovatie over het oude dak mogelijk. Het bestaande dakgebinte hoeft niet versterkt te worden en er is geen bouwafval.

Verschillende modellen en kleuren zijn beschikbaar waardoor een karaktervol en esthetisch uitzicht kan worden verkregen. Een uitgebreid assortiment hulpstukken zorgt voor een onberispelijke afwerking en voor een betrouwbare ventilatie van het dak.

De stalen dakpanelementen worden geproduceerd uit een hoogwaardig verzinkt stalen kernplaat die in het proces geprofileerd wordt. Hierdoor ontstaat een fraai, klassiek design. De bovenafwerking kan glad worden uitgevoerd of er wordt een echt natuursteengranulaat op aangebracht.